מי זה רני רהב?
רני רהב הוא יועץ תקשורת ישראלי משפיע, שמייצג דמויות ציבוריות ומוסדות כמו ALUT (החברה הישראלית לילדים ומבוגרים עם אוטיזם) ותומך במוסדות בריאותיים. לכאורה, הוא מציג את עצמו כמי שדוגל בערכים ליברליים – תמיכה במדע, בממסד הרפואי, ובקדמה. אבל כשמסתכלים על העמדות שלו, מתגלה תמונה שונה: גישה אוטוריטרית שדוחה ביקורת, תומכת בשלילת זכויות, ומדירה קבוצות שלמות מהחברה. בשבילי, רהב הוא דמות שקופה – תומך ממסד שמונע מאינטרסים, בדיוק כמו שח”כ לימור סון הר-מלך חשדה.
העמדות הקיצוניות של רהב ב-2021
באוגוסט 2021, בזמן שיאה של מגפת הקורונה, רהב התבטא בחריפות נגד מתנגדי חיסונים. בראיון ל-103FM (מעריב, 19.8.21), הוא אמר שמתנגדי חיסונים “לא ראויים לקבל סיוע” רפואי, ושאם זה היה תלוי בו, הוא “לא היה מטפל בהם” בבתי חולים. הוא אף הציע “לחוקק חוק מלחמה” שימנע טיפול רפואי מאנשים שבוחרים לא להתחסן, ואמר שהוא “היה מעלה אותם על אוניות ללב ים” כדי להרחיק אותם מהחברה. הוא כינה אותם “חצופים” שמסכנים את המדינה, וטען שהם אחראים להצפת בתי החולים ולסגרים.
האווירה הזו – שבה מתנגדי כפייה הודרו ותויגו כמסוכנים – השפיעה עליי ועל רבים אחרים. חודש לאחר מכן, ב-22.9.21, כתבתי ציוץ לראש הממשלה דאז נפתלי בנט, שהיה תגובה ישירה לאווירה שרהב ותומכי הממסד יצרו: “צ’מע, נסיך פילוג קטן שלי: נשבר לי הזלמן מחוסר צוותי אקמו ומבלבולי העיגולים של עבדייך הנרצעים לכן אבקש לחתום על טופס ויתור טיפול רפואי מציל חיים בכפוף להחזר שווי עסף של שירות סדיר + מילואים והחזר מלא על כל תשלומי ביטוח לאומי+בריאות+מס הכנסה. אה, ו #לך_קיבינימט @naftalibennett”. הציוץ הזה נכתב מתוך תסכול עמוק: שמענו קולות, כמו זה של רהב, שדרשו לא לתת לנו טיפול רפואי, וטענו שהלא-מחוסנים תופסים את כל מכונות האקמו ומותירים את ה’מחוסנים’ בלי טיפול – טענה שהתבררה מאוחר יותר כמניפולציה נוספת של הממסד.
התמיכה של רהב ב-WHO
ב-2025, כשעלה הדיון על עזיבת ישראל את ה-WHO, רהב שוב הציג עמדה תומכת ממסד. הוא התנגד לפרישה מהארגון, וטען שזה יהפוך את ישראל למדינת עולם שלישי. העמדה הזו לא מפתיעה: כבר ב-2021 הוא הביע תמיכה עיוורת בממסד הרפואי הישראלי (פרופ’ גמזו, ד”ר שרון אלרוי-פרייס, שר הבריאות הורוביץ) ובחיסונים, וראה בהם סמל לקדמה ש”כל העולם מקנא בו”. ה-WHO, כארגון בינלאומי שמקדם חיסונים ומדיניות בריאות גלובלית, מתאים לתפיסה הזו של רהב. מבחינתו, פרישה מה-WHO תנתק את ישראל מהקהילה הבינלאומית ותוריד אותה לרמה של מדינות עולם שלישי, שבהן אין גישה למדיניות בריאות מתקדמת.
החשדות של לימור סון הר-מלך
ח”כ לימור סון הר-מלך, שהובילה את הדיון בוועדת הבריאות על ה-WHO, תקפה את רהב בפיד שלו ב-X: “צהרים טובים גם לך רני. למדתי שכשזה מגיע אליך אני לא כועסת. אני רק שואלת את עצמי אם הם משלמים לך כסף, וכמה כסף הייתי צריכה לשלם לך כדי שתעבור לצד שלי. מתערבת שאין לך מושג קלוש במעללי ארגון הבריאות העולמי.” התגובה הזו משקפת חשד שרהב מונע מאינטרסים כספיים, ולא מתוך הבנה אמיתית של מעללי ה-WHO. החשד הזה מתחבר לטענות של ד”ר פייר קורי וד”ר סבין חזן על השפעת פארמה וגורמים כלכליים על תמיכה ב-WHO. כמי שמייצג דמויות ציבוריות ומוסדות (ווב:2), ייתכן שרהב מקבל תמיכה מגורמים שקשורים לממסד הרפואי, מה שמסביר את התמיכה העיוורת שלו ב-WHO.
פאשיסט בכסות ליברל?
רהב מציג את עצמו כמי שתומך בערכים ליברליים – תמיכה במדע, בממסד הרפואי, ובקדמה. אבל העמדות שלו מספרות סיפור שונה: ב-2021 הוא דגל בשלילת זכויות בסיסיות (טיפול רפואי) ממתנגדי כפייה, השתמש בשפה אלימה ומדירה (“תתפגרו בעצמכם”, “מעלה אותם על אוניות ללב ים”), ודחה כל ביקורת על הממסד. ב-2025, הוא ממשיך לתמוך ב-WHO באופן עיוור, ותוקף את מי שמבקר את הארגון. זו גישה אוטוריטרית שמתאימה יותר לפאשיזם מאשר לליברליזם, שדוגל בחירויות אישיות ובפתיחות לביקורת. בשבילי, רהב הוא פאשיסט בכסות ליברל – דמות שמשתמשת בשפה של קדמה כדי לקדם אג’נדה שמדכאת חופש ומדירה קבוצות שלמות.
קריאה לפעולה
הסיפור של רני רהב הוא דוגמה לכוח של הממסד – תמיכה עיוורת, דחיית ביקורת, והדרה של מי שחושב אחרת. אבל אנחנו יכולים לשנות את זה. הצטרפו אליי למאבק לשקיפות ולחופש רפואי:
- קראו את המאמר שלי על חוסר השקיפות בדיון על ה-WHO.
- תמכו בח”כים כמו לימור סון הר-מלך, אריאל קלנר, ומיכל וולדיגר, שדורשים תשובות מהממסד.
- שתפו את הסיפור שלי ושל רבים אחרים, שהודרו ותויגו כ”חצופים” רק בגלל שהעזנו לשאול שאלות.שקיפות היא הדרך היחידה לשקם את האמון הציבורי – בואו נמשיך ביחד!